17-08-06

Verslag vissen 17 augustus

Hallo schattige visboeren,

 

Ook vandaag zijn we weer gaan vissen, maar het was niet echt vet zoals we in Vlaanderen zeggen. Het was vandaag een echte POS-dag. Vissers die ervaringen hebben met possen weten waarschijnlijk wel wat ik bedoel. Het zijn moeilijk-te-onthaken en vooral wraatzuchtige beesten. Hier een foto:

Possen zijn door veel hengelaars niet geliefd en ook niet door ons. Possen worden soms gebruikt als aas voor grotere vissen. Deze vis kan amper 12 cm groot worden en dat maakt het natuurlijk, in contrast met de vangst van gisteren, een echte flop.

Maar ja, nu genoeg over de snertvis.

Toen we aankwamen op de visplek zag het weer er wat regenachtig uit maar toch nog droog. In het eerste halfuur was er geen vis te bespeuren toen ik plots een stomme pos aan de haak had. Ik had het zelfs niet gezien; want een pos bijt meestal niet hard door zodanig dat je de beet moeilijk herkend. Een halfuur later hadden we er nog twee en had Ruben ook nog eentje te grazen. Nog later op de middag begon het te gieten met bakken. We hebben onze visparaplu's dicht tegen elkaar gezet en na de regen ving Matthias ook nog zo'n strontvis. Goed, in totaal 7 possen maar toch niet echt om over naar huis te schrijven. Al die dingen samen wogen waarschijnlijk evenveel als een van de vissen van onze vangst van gisteren.

Hopelijk de volgende keer beter,

 

VISENZO.BE

 

17:43 Gepost door Visenzo.be in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.