18-08-06

Verslag vissen 18 augustus

Zozo lieve lezertjes, hier zijn we dan weer met een nieuw visverhaaltje; voor het slapen gaan of niet, het was vandaag toch nog een redelijke dag. Toen we op de visplek aankwamen merkten we naast ons een groep vissers uit Antwerpen op en aan de linkerkant nog een visser die ik al een paar maal gezien had. Onze lijnen lagen nog maar net in en er kwam een oude bekende opduiken, Hannes, een beginner-visser die een maandje geleden de vissport ontdekte. De lijnen lagen nog maar net in of Ruben had al vis te pakken. Een rietvoorn dacht ik, of een blankvoorn; maar het maakt niet uit, het is een vis. Na een kwartier niks besloot ik eens mijn lijnen op te halen en er hing een pos (!!!!) aan de lijn, zonder dat ik de beet merkte. Raar maar waar, we konden de pos niet onthaken, zoals je kon lezen in mijn verslag van gisteren zijn possen moeilijk-te-onthaken en vooral wraatzuchtige beesten want mijn worm was bijna zo groot als de bek van die pos. Goed genoeg gepost, tijd voor wat karperwerk. En ja zo goed en zo kwaad als het ging haalde ik een uurtje later een karpertje boven. En wat later begon Matthias ook in de karper; maar dan een iets kleiner formaat. En een halfuurtje daarna ving ik voor de verandering nog een pos en Matthias nog een karper(je).

Wat me opviel van deze dag is dat het een regenloze pos/karper-dag was, beter dan gisteren maar nog stukken slechter dan eergisteren.

Goed ik denk dat de visstories en de reportages over zullen zijn want morgen zijn we niet echt van plan om te vissen en over drie dagen ben ik weg met de chiro dus...

Maar misschien schud ik morgenochtend wel nog een spannend visverhaal uit mijn hengel, wie weet?

 

Tot wederziens

 

VISENZO.BE

 

19:03 Gepost door Visenzo.be in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.