19-12-06

VISSEN OP ZEE: WORMEN DELVEN

Hallo hengelsportfanaten,

 

Ik heb op het einde van vorige week wat gepost in verband met vissen op zee. Aangezien ik toen ergens in een of andere regel beloofd had dat ik een uitgebreid verslagje ging schrijven over ‘wormen zoeken op het strand’ zal ik vandaag mijn belofte nakomen.

 

Wormen opgraven is niet zo’n eenvoudige opgave, en zeker niet op het strand. Je kunt natuurlijk je diertjes gewoon in een hengelsportwinkel kopen maar volgens mij zijn de ‘vers gestekte’ nog altijd de beste.

Wat heb je nodig:

 

-          een schop (liefst een stevige, want dunne schopjes kraken af)

-          een emmer om je wormen in te doen

-          je goede wormen-vangen-humeur

 

Als je al deze dingen bij elkaar gesprokkeld hebt kan je aan de slag.

Eerst en vooral moet je maken dat het eb is, want anders zul je geen worm vinden. Je moet nu natuurlijk niet denken dat de diertjes zomaar over het strand zullen lopen. Je kunt zo’n beestje vinden door op zoek te gaan naar kleine drolletjes op het strand. Hoe dikker de drolletjes, hoe groter de worm. Als onervaren beginneling raad ik je aan een kleintje te proberen.

 

Wanneer je een hoopje gevonden hebt, neem je de schop. Je begint hele kleine schepjes zand weg te scheppen, tot je plotseling een klein holletje opmerkt. Dit gaat allemaal heel snel, dus je moet maken dat je de holletjes op tijd ziet; anders kun je fluiten naar je worm. Je volgt dus het gangetje en als je een staartje ziet kan je nog een laatste hap doen om de worm de vangen. Als je hem hebt moet je uiterst voorzichtig zijn, want zo’n ding kan gemakkelijk in tweeën breken.

 

Dan kan je het diertje in je emmer gooien en ben je klaar om nog eentje te zoeken.

Wat ik hier nu allemaal vertel zal de eerste keer zeker nog niet lukken. Je moet blijven oefenen, eventueel op kleine drolletjes, tot je het kunt.

Als dit niet lukt kun je dan toch beter naar de hengelsportwinkel gaan en heb je deze tekst voor niks gelezen.

 

Veel geluk,

Voor vragen en opmerkingen kan je gerust iets achterlaten op de minichat.

 

Groeten,

VISENZO.BE

 

19:32 Gepost door Visenzo.be in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.