05-04-07

AAS IN DE KIJKER: MADEN

Maden Maden Maden Maden en nog eens maden. Je hebt ze in verschillende kleuren: rood, zwart, geel, ...

En als je ze lang genoeg in de diepvries steekt kan je misschien ook nog wit aan mijn lijstje toevoegen. Maar goed, vandaag bespreken we dus (zoals de titel al zegt) maden. Zou ik moeten alle kleuren bespreken zitten we hier tegen overmorgen nog, dus doe ik enkel de gele (die volgens mij ook de meest populaire beestjes zijn).

 

maden Maden zitten graag dicht bij elkaar

 

Maden zijn zeer stevige dingen. Ze mogen een uur aan je haak hangen, en ze zullen nog steeds kronkelen als een paling die je net hebt gevangen. Daarom zijn ze bij vissers zo populair. Ten tweede zijn ze ook zeer graag gezien omdat je hiermee alle vissoorten kunt vangen die je in zoet water kunt vinden. Van paling tot karper en van karper tot voorn, je vangt ze allemaal. De meest voorkomende vissen die je vangt met maden zijn voorns en brasem. Maar hoe steek je nu precies zo'n diertje op je haak? Wel, iedereen heeft daar zijn eigenste techniek voor. Als je gewoon zorgt dat je haak niet al te bloot is, zul je wel snel beet hebben. Dan nog een vraag die door veel mensen gesteld wordt: Waar vind ik maden?

Maden vind je in je favoriete hengelsportzaak of er is een tweede optie die velen van jullie waarschijnlijk niet graag willen uitproberen; een dood stuk vis in je tuin leggen.

Daarna draai je na een weekje je visje eens om en zul je merken dat het krioelt van de maden. Zo volgens mij heb ik nu alle dingen gezegd die zouden moeten gezegd zijn, indien je nog vragen hebt kun je gerust iets achterlaten op de minichat of mij een mailtje sturen.

 

Adios Bambinos,

 

VISENZO.BE

10:31 Gepost door Visenzo.be in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.